Hellou. nimeni on

Toni Heinonen.

Eli kuka?

Lukiessasi tätä olet askeleen lähempänä palkataksesi loistavan sovellus/webkehittäjän. No okei, oikeastaan olen vielä heinäkuuhun 2022 asti tietojenkäsittelyn tradenomiopiskelija, mutta näiden sivujen avulla olen askeleen lähempänä päämäärääni.

Opiskelen HAMK:ssa ja olen harjoittelua vajaa valmis IT-tradenomi. Kiinnostukseni kohteita sovellus/pelikehitys ja IT-arkkitehtuuri. Lisäopintoina olen suorittanut kurssit AWS-pilvipalveluista ja tietoturvasta. Kokemusta löytyy hieman myös full stack -ohjelmoinnista MERN stackilla.

Mielestäni paras projekti on se tällä hetkellä työn alla oleva projekti. Mikään tietty teknologia ei ole vienyt minua mennessään, ehkä sellaista ei edes koskaan löydy, koska huomaan nauttivani aina kun saan uusia haasteita ja pääsen oppimaan jotain uutta. Se, että huomaa oivaltavansa jonkin uuden asian on mielestäni parasta ja eteenpäin vievää.

Minunlaiseni henkilö pitää urheilusta ja viihteen kuluttamisesta. Seuraan mieluiten jääkiekkoa ja jalkapalloa, mutta itse suorittaessa  lajeiksi valikoituvat salibandy, jalkapallo ja kuntosali.

Alempana olevia ikoneja klikkaamalla löydät lisäinformaatiota minusta Linkedinistä, Github-sivustolta yksityiskohtaisemmin Arduino-projektin sisältöä sekä voit ottaa yhteyttä spostilla tai käydä katsomassa opinnäytetyöni: AR-sovelluksen kehittäminen visuaalista ohjelmointia käyttäen.

Ja skrollaa vielä vähän alemmas, niin löydät esittelyjä projekteistani.

Projektit

Unreal Engine -pelimoottorin ja Arduinon kombinaatiolla luotuja projekteja, joiden tarkoitus oli yhdistää oikea maailma ja pelimaailma uudenlaisella interaktiivisella tavalla. Videolla englanniksi selostettuna näytetään yksi tapa esittää kahdensuuntainen tiedonvälitys laitteiden välillä: Arduinoon kytkettyjä komponentteja käytetään valaisemaan pelimaailmaa ja pelissä syötettyjä inputteja lähetetään Arduinoon kytkettyyn digitaaliseen numeronäyttöön. Projektin tavoitteena oli testata erilaisten komponenttien käyttömahdollisuutta sekä erilaisia kommunikaatioplugineja. Näiden pluginien testaustuloksista luotiin asiakkaalle Excel-tietokanta. Osuuteni projektissa oli tietokantapohjan kehittämisen lisäksi pluginien sekä komponenttien käytön innovointi ja testaaminen. Tässä projektissa hyödyksi oli sähköasentajan perustutkinnon suorittamisen ansiosta kertynyt tietous elektroniikkakomponenteista. Ohjelmointi suoritettiin UE:ssä visuaalisella Blueprint-ohjelmoinnilla ja Arduinossa sen omalla ohjelmointikielellä.

Unity-pelimoottorilla luotu projekti, jossa lisäkseni työskenteli kaksi henkilöä. Tässä pelissä käteni jäljet näkyvät menuvalikon, pelimaailman ja yhden vihollistyypin suunnittelussa, luomisessa sekä ohjelmoinnissa. Projektin päätarkoituksena oli opiskella olio-ohjelmointia eikä niinkään tuottaa laadukasta pelituotetta. Projekti onnistui tavoitteessaan ja opin paljon C#- ja peliohjelmoinnista. Pelistä muotoutui survival-tyyppinen FPS, jossa vihollisina toimivat väkivaltaiset lumiukot ja tapahtumat sijoittautuvat hylättyyn Joulupukinkylään. Ylläolevassa videossa näet pätkän pelin sisällöstä.

Sivusto jota katselet on luotu AWS-palveluun käyttäen Lightsail virtuaalipalvelinta ja siihen asennettua WordPress-instanssia. Tämän projektin käynnistin, koska halusin tutustua Amazon-pilvipalveluun ja responsiivisen sivuston luomisprosessiin, samalla sain luotua työnhakua helpottamaan portfoliosivut. Projektin aikana sain arvokasta ymmärrystä sivuston rakentamisen eri vaiheista aina domainin ostamisesta virtuaalikoneiden hallintaan ja responsiivisen WordPress-sivuston pystyttämiseen. Minulla on myös hieman aiempaa osaamista HTML/CSS/Sass sekä JS ja PHP ohjelmoinnista, mistä oli hyötyä sivupohjan muokkaamisessa. Projekti oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen.